Gå til sidens hovedinnhold

Strøm-sjefen vil gi gass

Energiminister Einar Steensnæs er kritisk til flere gasskraftverk. Men bruk av gass til oppvarming i de tusen hjem er helt ok, synes han. Les alle svarene i dagens nett-treff.

Det haglet innmed spørsmål da energiminister Einar Steensnæs stilte på nett-treff i TV 2 Nettavisen fredag. Svært mange av innsenderne har vinterens strømkrise friskt i minne, og lurte på hvorfor myndighetene ikke har gjort mer for å sikre forbrukerne billig strøm i vannkraftlandet Norge.

Steensnæs forsikret at han gjør det som står i hans makt for å unngå en ny strømkrise.

"Jeg arbeider for lavere strømpriser, ikke høyere", svarte han på et av spørsmålene.

Noen spørsmålsstillere var opptatt av å skape bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel her på berget. Så lenge strømetterspørselen stiger, må det bygges ut mer.

Steensnæs og hans parti KrF hører til blant gasskraft-skeptikerne i det politiske Norge. Men bruk av gass til oppvarming er helt OK, synes statsråden.

"Det er riktig at vi i Norge bruker mer el til varme enn i andre land. Jeg er derfor enig i at vi trenger en kraftig omlegging fra el til oppvarming til direkte varme som f.eks. bioenergi eller gass" skrev statsråden i et av svarene til TV 2 Nettavisens lesere.

Her er alle svarene fra Einar Steensnæs:

HTML EMBED
Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!