De siste par ukene har enorme mengder vind og høye temperaturer for årstiden presset strømprisene langt ned fra de verste rekordnivåene før jul.

Les også: Derfor fikk vi plutselig den dyreste strømmen i Europa: - Har malt seg inn i et hjørne

Men torsdag blir det et betydelig væromslag: Kuldegradene sprer seg over en større del av Europa, og det blir også kaldere i Norden.

Samtidig viser vindvarslingen at den kraftige nordavinden som har blåst langs kysten og ned på vindmølleparkene i Tyskland og Nederland forsvinner. Den erstattes av en rolig vestavind.

Dyrere strøm

Dette slår direkte ut på strømprisen:

Strømbørsen Nordpool kan melde at snittprisen på strøm i Sør- og Østlandet øker fra 133 øre per kWh (pluss avgifter), til 186 øre.

Inkludert avgifter og nettleie betyr det en økning fra rundt 226 til 291 øre. (Nettleie varierer avhengig av hvor du bor, og er nettopp endret for mange).

Prisen øker fra morgenen av, og får et ekstra hopp på ettermiddagen, med en pristopp på 266 øre mellom klokken 17 og 18. Inkludert alle avgifter er det rundt 4 kroner.

Prisen i Midt- og Nord-Norge holder seg fortsatt på et vesentlig lavere nivå enn, mens Vestlandet for første gang på en stund legger seg på et litt lavere nivå enn Sør- og Østlandet.

Samtidig skyter prisene opp i de andre landene. Strømprisen i Tyskland øker med 80 prosent fra onsdag til torsdag, mens prisen i Sverige og Danmark øker med rundt 70 prosent.

Les også: Regjeringen åpner for å justere strømpakken