*Nettavisen* Økonomi.

Studenter sparer på netthandel

Foto: rune petter ness/scanpix (illustrasjonsbilde)

Studenter som ikke liker å bruke studielånet hos vanlige bokhandlere kan spare masse penger på å handle bøker i nettbutikker. Her ser du hvordan.

24.08.05 09:25

Det er studentavisen ved Universitetet i Bergen, Studvest, som har sammenlignet prisnivået i ordinære bokhandler og i nettbutikker. Til og med Samskipnadens egen butikk Studia kommer dårlig ut sammenlignet med tilbudene i nettbutikker som bruktbok-nettsiden iBok eller Amazon.com.

Halv pris
For eksempel kan BI-studentene kjøpe « Marketing management, 12.utg» av Philip Kotler (2006) kjøpes på iBok.no for 300 kroner, mens Norli tar hele 550 kroner for samme boken, skriver Studvest.

Sykepleierstudentene kan bestille «Pedagogikk i sykepleiepraksis» for bare 130 kroner, mens Studia 328 kroner for samme bok.

Selv nye bøker på nettstedet www.haugenbok.no ligger godt under Studia i pris, på tross av at Samskipnadens butikk bedyrer at de prøver å tjene studentene så rimelig som mulig.

- I år som i fjor har vi valgt å operere med såkalte pakkepriser. Det vil si at studentene sparer på å kjøpe flere bøker samlet fremfor enkeltvis. Vi har for eksempel en firebindsserie i grunnleggende sykepleie som selges i en pakke for 990 kroner. Her sparer studentene 550 kroner på å kjøpe dem samlet, noe de fleste velger å gjøre. Som oftest er det 10-15 prosent avslag på pakkeprisene. For øyeblikket vrimler det av studenter her, og slik håper jeg det vil fortsette, sier Wenche Rathe i Studia til Studvest.

Gratis formidling
De som ønsker brukte bøker kan ta i bruk iBok.no, som gratis videreformidler brukte bøker.

– iBok.no tilbyr studenter et suppelment til tradisjonelle plasser for kjøp og salg av brukt faglitteratur, forteller webmaster Erik Skeid til Studvest.

Mer om sparemulighetene på www.studvest.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.