Studielånsrenta under 5 prosent

Fastrentetilbudet på studielån ligger an til å nå rekordlave nivåer. Trolig vil du kunne binde studielånet til under 5 prosent i høst.

Det neste fastrentetilbudet fra Lånekassa kommer i slutten av august. Foreløpige beregninger viser at rentetilbudet kan havne så lavt som 4,8 prosent.

- To tredjedeler gjennom observasjonsperioden har vi en prognose på 4,8 prosent på fastrenta for tre år, bekrefter informasjonskonsulent Solbjørg Sørensen i Lånekassa, overfor TV 2 Nettavisen.

Laveste noensinne

Med mindre det skjer store endringer i rentemarkedet, vil dermed de som har ventet med å binde studielånsrenta kunne glede seg over det laveste tilbudet noen sinne fra Lånekassa.

Fastrenta på studielån har ikke vært lavere enn 5,5 prosent. Det tilbudet kom i juni, det neste tilbudet vil bli presentert ved månedsskiftet august-september og vil ha søknadsfrist fram til 10. oktober.

5,3 prosent over fem år

Prognosene, som leveres fra Finansdepartementet, viser videre at kunder i Lånekassa vil kunne binde seg til en rente på 5,3 prosent over de neste fem årene. I juni/juli var det tilsvarende tilbudet 5,6 prosent.

Den flytende renta er for tiden 6,8 prosent. Det er allerede klart at denne blir senket til 5,9 prosent 1. oktober.

Rentesatsen som gjelder fra 1. januar blir først klar ved utgangen av september. Du kan dermed se an hvordan fastrentetilbudet vil være sammenlignet med den flytende renta fram til mars, før fristen for å takke ja til tilbudet løper ut 10. oktober.

Flytende rente på vei ned

Det meste tyder på at også den flytende renta vil synke ytterligere fra årsskiftet.

- Den forventes å falle ytterligere fra 5,9 prosent. Den flytende renta fra 1. januar baserer seg på utviklingen i markedsrenta i tredje kvartal i år. Noteringene har så langt ligget lavere enn i andre kvartal, sier Sørensen.

Per i dag har 135.000 bundet studielånsrenta. Rundt 200.000 kunder vil ha muligheten til å binde renta neste gang tilbudet kunngjøres i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.