Gå til sidens hovedinnhold

Styremedlem i Oslo Ap kritisk til AUFs tikronersverving

Styremedlem Fredrik Mellem i Oslo Arbeiderparti reagerer kraftig på AUFs tikronersverving. Han håper partiene sammen kan få til en kulturendring.

– Dette er selvfølgelig en uheldig praksis. Mange av disse medlemmene er aldri reelle medlemmer, og politiske og religiøse organisasjoner bør bare ha helt reelle medlemskap, sier Mellem til VG etter å ha lest om ungdomspartiet AUFs vervepraksis.

AUF har vervet tusener av medlemmer som sikrer dem stor innflytelse i mange lokallag i Ap, har VG avdekket. AUF har ikke villet kommentere tallene fra de interne dokumentene.

Les også: AUF-topper sjokkerte med sex-underholdning: - Skal være mulig å dumme seg ut

Mellem påpeker at praksisen ikke er ulovlig, men det skaper et unødvendig dårlig rykte som både AUF og Ap blir rammet av.

Det høye antallet medlemmer som følge av billigvervingen, gjør at AUF får mange delegater på representantskapsmøter i Ap. Fylkessekretær Øyvind Slåke i Oslo Ap sier praksisen fører til høy turnover, og det er en utfordring ungdomspartiet må jobbe med.

Les også: På Utøya ble Ina skutt fire ganger den 22. juli 2011: – Jeg har en del smerter som jeg kommer til å ha resten av livet (+)

– Når et stort antall tikroners medlemmer i AUF ikke fornyer kontingenten året etter, er det uheldig. Jeg forstår at det blir stilt spørsmål med den ordningen deres, sier Slåke.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken