*Nettavisen* Økonomi.

Styret var delt om Fjell

Foto: (Foto: Christian Steffensen/TV 2 Nettavisen)

Styret i Statoil satt sammen i nesten ni timer for å avklare Olav Fjells fremtid i selskapet. Nå bekrefter Kaci Kullmann Five at styret var delt i oppfatningen om saken.

23.09.03 10:22

Det måtte to ekstraordinære styremøter til for å avklare hvorvidt Olav Fjell fortsatt var tilliten verdig som konsernsjef i Statoil. Klokken 01:30 i natt ble det endelig klart at Fjell fratrer stillingen.

Splittelse
På en pressekonferanse i Oslo tirsdag bekreftet styrets talsperson, Kaci Kullmann Five, at det var splittelse om saken i styret.

- Det var delte oppfatninger i styret, men styret kom fram til en felles konklusjon når det gjelder konsernsjefens stilling, sa Kullmann Five.

- Kan du være konkret på hva uenigheten gikk på?

- Jeg vil ikke kommentere det nærmere, sa Five.

- Var det noen av medlemmene i styret som ikke ønsket Fjells avgang?

- Det var delte oppfatninger i styret. Ut over det har jeg ingen kommentarer, svarte Five på TV 2 Nettavisens spørsmål.

Går igjennom alle avtaler
Five ville ikke utdype hvilken ny informasjon som ble forelagt styret mandag kveld, annet enn at den var mer detaljert og bred enn tidligere.

To sentrale personer i den interne granskingen av avtalen, internrevisjonens sjef Svein Andersen og leder for Konsernsikring, David Platts, var tilstede på det ekstraordinære møtet mandag. Det var disse to som tidligere i sommer hadde slått alarm om avtalens detaljer.

De to var ikke med på det første styremøtet forrige uke, som endte med at Fjell fikk fortsette i sin stilling til tross for kritikk fra styret.

Kullman Five kunne også opplyse at Statoil har engasjert Ernst & Young for å gjennomgå alle eksisterende konsulentavtaler for internasjonal forretningsutvikling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.