Styrker kampen mot svarte penger

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Skattedirektør Bjarne Hope trapper opp kampen mot økonomisk kriminalitet. Han lover flere bedriftskontroller, avansert IT-verktøy og spesialenheter som leter etter ulovligheter.

I fjor gjennomførte skattemyndighetene mer enn 18.000 stedlige kontroller i norske bedrifter. Dette er det høyeste noen gang, men ifølge skattedirektør Hope blir tallet enda høyere i år.

- Vi erkjenner at kriminalitet med skatter og avgifter er et stort og økende problem. Vi opplever et politisk ønske om at vi gjør dette, og at lojale skatteytere som gjør opp for seg faktisk forventer det, sier skattedirektøren til Sftenposten.

Skatteetaten bruker flere virkemidler når den nå øker kampen mot økonomisk kriminalitet.

Spesialenheter bygges opp for å arbeide mot skatte- og avgiftskriminalitet. Enhetene er allerede i gang i Oslo, Akershus og Nordland, og resten av landet skal dekkes etterhvert.

Det satses også på økt kompetansen innen strategi, analyse av regnskaper og bransjer. Det arbeides med IT-verktøy som sjekker regnskaper, og varsler ved mistenkelige forhold. Dessuten økes samarbeidet med politiet og bransjeorganisasjoner som vil feie for egen dør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag