Se hele vodcasten med Vibeke Gwendoline Fængsrud her:

Vibeke Gwendoline Fængsrud, bedre kjent som Mattedama, var håpløs på skolen, kjeftet på lærerne og strøk i matte. Så tok hun tak og gjennomførte universitetsmatten med bravur, ble privatlærer og startet House of Math hvor hun nylig hentet inn 39 millioner kroner fra noen av Oslos råeste investorer til en pris som gjør henne god for over 200 millioner.

Hør podcasten her:

- Det var dødskjipt å ikke være god i matte. Da var det bare én ting å gjøre, å melde seg på mattestudiet på universitet i Oslo. På det tidspunktet var det få som ville studere matte, så de slapp inn gud og hvermann. Jeg kunne ikke brøk og skulle begynne med calculus, så anbefaler ikke det til alle, sier Fængsrud med et smil, da hun besøkte Stavrum & Eikeland.

Valgte bort barn - fikk pes

Vibeke fyller rommet med energi. Klar tale, sterke meninger om det meste; alt fra skole-, utdannings- og skattepolitikk til gründerlivet, likestilling og valget hun tok for lenge siden, å ikke få barn. Det har hun fått pes for.

- Vi damer kan være jæ****g i kjeften med hverandre, sier hun.

I ukens episode gir hun også kritikerne av Bjørn Dæhlie og hans utflytting til Sveits, det glatte lag.

- Før klappet vi da han vant gull, nå halshugger vi ham, bare fordi han vinner feil gull.

- 30 år på overtid

Fængsrud har lykkes mot alle odds. Hun ble født med to hull i hjertet og forventet ikke å leve lenger enn til hun var 12.

- Nå feiret jeg 30 år på overtid. Det gjør noe med hvordan du ser på verden og livet, sier hun til Stavrum & Eikeland.

Se hun fortelle den sterke historien her:

At gründerlivet er tøft er ingen hemmelighet, men når man først hopper ut i det, så fins det ikke et bedre land enn Norge.

Se henne fortelle hvorfor her:

Hos Stavrum & Eikeland forteller Fængsrud om betydningen av realfag, om det å være kvinnelig gründer, om et viktig forbilde, om viktigheten av å løfte innovasjon og ikke minst om suksesshistorien House of Math.

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.