Gå til sidens hovedinnhold

- Sunt med en nedtur

Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities tror ikke på noen varig nedgang på Oslo Børs, til det er oljeprisen for høy.

- Det er rom for ytterligere fall og det er noe mer nedside her. Markedet er veldig avhengig av hva som skjer i USA, og man må nok regne med litt uroligheter, sier Nyborg til NA24 iMarkedet.

Sist gang Oslo Børs hadde et tilsvarende fall var i oktober i fjor. Forskjellen nå er at korreksjonen har skjedd på en uke, mens i oktober varte fallet i en måned.

Nyborg fremhever at med en samlet P/E (Pris/Inntjening) på 11,5 på starten av dagen, mot en P/E 10,4 ved bunnen i oktober, så er det fult mulig at Hovedindeksen kan komme ned mot 350 poeng.

- Sunn korreksjon
Terra-strategen har tidligere sagt at det kunne være på tide at tallknuser fikk anledning til å sette seg ned og regne igjen.

- Det er en sunn korreksjon, sier Nyborg til NA24 iMarkedet.

Gitt at oljeprisen holder seg på sterk på mellom 60 og 70 dollar, tror ikke Nyborg at det blir en langvarig nedgang.

- Med sterk oljepris er det begrenset hvor mye det kan falle. Under korreksjonen i fjor var oljeprisen på 50 dollar, men i dag er Børsen rundt 50 prosent høyere.

Råder til forsiktighet
Terra råder kundene sine til forsiktighet og at de ikke skal prøve å time bunnen. Det er på tide å se på porteføljene. Selv har Terra tatt ned risikoen i sin ukeportefølje, siden de fryktet ytterligere fall på grunn av dollarens svakhet.

Selv om Oslo Børs åpnet opp rundt 2 prosent fredag, faller den noe tilbake igjen. Nyborg påpeker at det er en skjør oppgang og at det vil være turbulent og volatilt på Børsen i tiden fremover.

Mye avhenger av det som skjer i USA. Norge er et marginalt marked, hvor det blir lettere for utlendingene å hive ut aksjer.

- Utenlandsandelen på Oslo Børs er alfa og omega, pælmer de ut aksjer er ingen som kan ta imot aksjene, kommenterer Terje Nyborg til NA24 iMarkedet.

Orkla
Selv om Nyborg maner til forsiktighet og spår en volatil og turbulent utvikling i tiden som kommer, har han likevel en aksje han anbefaler.

- For en forsiktig investor vil jeg jo anbefale Orkla. Med en konglomeratrabatt på 20 prosent er de en god alternativ istedenfor å sitte i fond.

Orkla er også godt eksponert i det norske aksjemarkedet gjennom deres omfattende portefølje. I tillegg er man eksponert i REC uten å ta hele risikoen. Nyorg sier at 10 prosent i REC er rundt 1,5 prosent i Orkla.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken