*Nettavisen* Økonomi.

Super børsdag for Fredriksen

John Frediksen har en god børsdag onsdag. Også IT-aksjene trekker børsen opp etter konkursutsettelser og fortsatt Opticom-kjør.

07.01.04 11:17

Oslo Børs begynte onsdagen med en oppgang på 0,2 prosent til 177,92 poeng. Det er spesielt IT-aksjene som drar børsen denne formiddagen, med aksjer som Opticom, Telenor og Hands i spissen.

Opticom har steget med godt over seks prosent ved lunsjtider, og har så langt hatt en svært god børsuke. Norse Securities mener ifølge TDN Finans at den kortsiktige kursutviklingen til Opticom avhenger av om samarbeidet med chip-giganten Intel føres videre.

Dersom Intel og Opticom avslutter sitt samarbeid, tror Norse at nedsiden knyttet til en investering i Opticom begrenses av verdien av kontantbeholdningen og eierposten i Fast.

- En betydelig andel av dagens aksjekurs forsvares med andre ord av disse verdiene. Opsjonspremien på positiv suksess for TFE anser vi derfor som attraktiv, heter det i analysen.

Hands på sin side opplever en oppgang på nesten 9 prosent, til 0,88 kroner, etter at Ementor i går bestemte seg for å trekke konkursbegjæringen mot selskapet. Hands har de siste ukene fått inn betraktelig ny kapital.

En som tjener penger i dag er John Fredriksen. Hans gasselskap Golar er ved ellevetiden onsdag klar børsvinner, med en oppgang på over 10 prosent til 109 kroner. Samtidig gjør Frontline det også godt, med en oppgang på nesten 2 prosent til 175,5 kroner.

To av gårsdagens vinnere, Statoil og Hydro, må se en nedgang onsdag formiddag. Hydro er ned 1,5 prosent, mens Statoil faller nesten én prosent.

Foreløpig er det 28 selskaper på taperlisten, mens hele 61 går opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag