Gå til sidens hovedinnhold

Superinvestor søkklastet med seismikk

Finanskjendisen Arne Fredly, som i høst sikret seg landets feteste bolig for 90 millioner kroner, satser tungt på det lille seismikkselskapet Global Geo Services. På børsen går aksjekursen i taket.

Torsdag la Fredly anslagsvis 6 millioner kroner på bordet og kjøpte 2,4 millioner aksjer i Global Geo Services (GGS). Det gir den tidligere stjernemegleren en eierandel på over 7 prosent i selskapet.

Det er trolig Bank 1 Oslo som har solgt aksjene til Arne Fredly. Bank 1 meldte torsdag morgen at banken har kvittet seg med 3,8 millioner aksjer i selskapet.

Også Spencer Trading har trolig plukket opp en del av aksjeposten, i og med at selskapet torsdag flagget kjøpet av 500.000 GGS-aksjer.

Ved Oslo Børs spratt GGS-kursen 7 prosent opp i minuttene etter børsåpning. Aksjen handles nå for litt over 2,70 kroner, det høyeste nivået siden november i fjor. Kursen priser GGS til cirka 90 millioner kroner.

All time high for GGS er drøyt 30 kroner. Rekorden skriver seg fra våren 2001.

Arne Fredly fikk rikelig med publisitet da han overtok prakteiendommen Munkebakken på Snarøya utenfor Oslo i fjor høst. Selgeren Einar Chr. Nagell-Erichsen fikk en sjekk på 90 millioner kroner for boligen. Da eiendommen ble lagt ut for salg, var prisantydningen omtrent det dobbelte.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre