*Nettavisen* Økonomi.

SV dropper sekstimersdag

SVs Øystein Djupedal sier partiet ikke har ambisjoner om å innføre sekstimersdagen i kommende stortingsperiode.

31.08.05 19:31

- Vi har ikke hatt ambisjoner om å innføre noen sekstimersdag i kommende stortingsperiode, presiserer partiet onsdag kveld, etter at Øystein Djupedal tidligere på dagen ble sitert på at de helt var gått bort fra kravet.

- Det vi har ambisjoner om, er at vi ønsker prøveprosjekt med sekstimersdag særlig i tunge belastende yrker i offentlig sektor, der det er mulig å tenke seg at vi kan få en gevinst med lavere sykefravær slik at folk holder lenger. Det betyr at dette er vår målsetting, og dette ønsker vi å gjøre i samarbeid med partene i arbeidslivet, sier SVs Øystein Djupedal til NTB.

Uttalelsen kommer på en NHO-konferanse onsdag, hvor Djupedal debatterte med næringsminister Børge Brende.

- Sekstimersdagen har aldri stått i vårt program, og det vet du, sa Djupedal til Brende, melder NTB ifølge flere nettaviser.

I SVs program, som ble vedtatt i april, står følgende:

«SV vil ha en arbeidstidsreform. En slik reform må gjennomføres av partene i arbeidslivet i samarbeid med det offentlige. Målet er å gi den enkelte mer fritid, skape rom for flere i arbeidslivet og gjøre det mulig for flere arbeidstakere å stå i jobb fram til pensjonsalder. SV vil derfor arbeide for en arbeidstidsreform for kortere arbeidsdag med full lønnskompensasjon. En slik reform skal gjennomføres skrittvis, og målet er 6 timers arbeidsdag. SV vil også foreslå forsøk med 6-timersdagen i offentlig sektor.»

Sekstimersdagen er en het potet for det rødgrønne regjeringsalternativet. Både i SV og i deler av LO har kravet støtte, i alle fall som et langsiktig mål, men Jens Stoltenberg har gjort sitt beste for å avfeie sekstimersdagen som uaktuell.

Brende mente i dagens debatt at selv prøveprosjekter med kortere arbeidstid er skadelig og noe norske bedrifter absolutt ikke trenger i en situasjon med tøff internasjonal konkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.