*Nettavisen* Økonomi.

Svak børsoppgang

Hydro-kjøret på begynnelsen av børsmandagen endte bare med en svak oppgang. Oslo Børs fulgte i samme løype, og startet uken med en bitteliten oppgang.

16.02.04 16:46

Oslo Børs hovedindeks sluttet mandag opp med knappe 0,12 prosent til 189,10 poeng, etter en noe kjedelig børsdag.

De amerikanske børsene er stengte i dag på grunn av President’s Day, og investorene fikk dermed ingen impulser fra dét markedet.

Fokus har i dag vært på Norsk Hydro og aksjen var en stund opp over 2 prosent, før den falt tilbake.

Aksjen sluttet på 464,50 kroner, en oppgang på minimale 0,1 prosent. Hydro-kursen har styrket seg med rundt 40 kroner forrige uken, og gikk mye på Statoil-spekulasjonene.

- Hydro var ganske bra, men noen skuffelser var det jo, som det at de skrev ned gassfunnet de hadde gjort i Angola, og at boringen på Anaran-feltet i Iran var avsluttet på grunn av problemer. Dette viser at selskapet trenger en samarbeidspartner på internasjonal ekspansjon, og kanskje burde de slått seg sammen med Statoil internasjonalt, sier analytiker Bjørn Inge Tønnessen i DnB Nor Markets til TDN Finans.

Telenor forsatte bare å falle etter den nedadgående trenden begynte fredag. På tross av at selskapet leverte gode tall fredag, skuffet giganten med lave marginer innen fastlinjevirksomheten og for den norske mobilvirksomheten og Telenor-aksjen falt mandag med 1,3 prosent, til 47,20 kroner.

CanArgo er igjen kursvinneren. Etter å ha steget med nesten 12 prosent fredag, gjorde aksjen nok et hopp mandag på nesten 15 prosent og ble dermed verdsatt til 5,28 kroner ved børslutt mandag, og ble omsatt for drøyt 60 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.