*Nettavisen* Økonomi.

Svake tall fra Norske Skog

Kun minutter etter at styret i Norske Skog gjorde det klart at Union i Skien skal legges ned la selskapet frem skuffende resultater for andre kvartal.

Nettoresultatet endte på minus åtte millioner kroner. Resultatet er ifølge Norske Skog negativt påvirket av valutaendringer med om lag 45 millioner kroner.

Resultatmeldingen sendte aksjekursen til Norske Skog ned fra 113 kroner til 109,25 kroner i den siste timen av handelen på Oslo Børs. Med et fall i aksjekursen på over fire prosent ble Norske Skog dagens børstaper.

- Prisøkningen i Europa og våre interne forbedringer er spist opp av en ugunstig utvikling i kraftprisene og av valutaforhold, sier konsernsjef Jan Oksum i en kommentar.

- Vi har sett en forventet sesongmessig økning i etterspørselen i Europa i 2. kvartal. Etterspørselen er god i de fleste markeder, med unntak av avispapir i Nord-Amerika og Sør-Korea. Etter å ha iverksatt en rekke kostnadsbesparende tiltak, går vi nå over i en fase der vi på permanent basis vil tilpasse vår kapasitet til det volumet som etterspørres i det europeiske markedet, legger Oksum til.

Nedleggelsen av Union vil redusere Norske Skogs kapasitet innen avispapir og relaterte produkter i Europa med om lag 11 prosent. Noe produksjonsvolum vil bli overført til andre fabrikker som har lavere kostnader og ledig kapasitet.

- Norske Skog forventer høyere leveranser i 2. halvår som følge av normale sesongmessige variasjoner. Markedet i Europa vil antakelig være stramt som følge av de lave lagerbeholdningene som er nå. Utviklingen i det europeiske papirmarkedet vil fortsatt være positiv, og etterspørselensøkningen er høy i Øst-Europa og i mange asiatiske og sør-amerikanske land, sier Oksum om fremtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag