*Nettavisen* Økonomi.

Svakere for SAS

 

De siste SAS-tallene ble svakere enn i fjor. Her er Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS. Foto: Fredrik Persson/TT / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

SAS øker inntektene, men resultatet faller. Flykjempen varsler nå ny sparetiltak.

27.08.19 08:34

Saken oppdateres.

SAS øker driftsinntektene for kvartalet fra mai til juli med i år rundt 400 millioner svenske kroner. De endte likevel med et nettoresultat som var over 400 millioner svakere enn i samme kvartal i fjor.

Fallet skyldes ifølge SAS økte drivstoffkostnader, en svekket svensk krone mot dollar og streiken.

Les også: Svenske flytall sjokkerer: - Aldri sett noe liknende

Deler av nedturen kan altså tilskrives streiken i mai, som kostet SAS 185 millioner kroner i perioden, men det er altså ikke alt og selskapet varsler nå nye sparetiltak i årene fremover.

- Enhetskosten faller ikke slik vi ønsker. Det innebærer at vi må se på flere tiltak etter 2020, sier konsernsjef Rickard Gustafson i en pressemelding.

Selskapet viser til en rekke tiltak som skal løfte SAS fremover. Det inkluderer nye fly, "optimalisering" av driftsmodellen, økt digitalisering og omorganisering. Andre tjenester, som høyhastighetsinternett ombord, er også ting de vil se mer på i tiden fremover.

- Selv om vi er i prosessen med å tilpasse oss de nåværende markedsforholdene, vil reisen til et mer effektivt SAS ta mer tid og krefter, sier Gustafson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag