Gå til sidens hovedinnhold

Svakere fra Powel

Oppgraderinger av programvarebasen trakk ned resultatet for Powel i første kvartal.

Powel gjennomførte i første kvartal en rekke programvareoppdateringer som var planlagt senere på året. Dette dro ned driftsresultatet og EBITDA.

Driftsinntektene i første kvartal økte med 15,2 prosent til 53,59 millioner kroner mot 46,53 millioner kroner i samme kvartal året før. Driftsresultatet vider et underskudd på 2,60 millioner kroner mot et underskudd på driften likt 0,90 millioner kroner i samme periode året før.

Resultat før skatt endte i perioden på minus 2,39 millioner kroner mot 1,73 millioner kroner i første kvartal året før. Resultatet endte med et underskudd på 2,88 millioner kroner, mot et overskudd på 0,17 millioner kroner.

Powel mener at deres ORP (Operational Resource Planning) er et av de viktigste fortrinnene sammenlignet med konkurrentene. Markedet begynner å akseptere denne planen som førte til at selskapet landet viktige avtaler i USA.

Lovgivere i Nederland har vedtatt en viktig lov som krever månedlige avlesninger av elektriske målinger. Dermed kan Nederland bli et foretaksland der Powel er godt posisjonert.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken