Strømprisene har vært høye den siste tiden, men lite slår det som England opplever torsdag ettermiddag: Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen i England være like under 17 kroner per kWh.

Allerede fra klokken 17 vil den være rundt 13 kroner, og den vil ikke falle under 5 kroner per før klokke 22 på kvelden.

Les også: Skyhøye strømpriser: Norge eksporterer 17 ganger mer enn vi importerer

Hadde den samme prisen vært gjeldende i Norge, ville prisen du måtte betale inkludert avgifter og nettleie blir rundt 22 kroner per kWh.

Lite vind og dyr gass

Karl Einar Svor i Gudbrandsdal Energi forteller til Nettavisen at ekstremprisene henger sammen med fall i vindkraftproduksjonen:

- Vindkraftproduksjonen er redusert fra 10 til 3,4 GW på torsdag. Gassprisen har fått en bratt oppgang. Samtidig er det stor etterspørsel, og reserveproduksjonen slår inn, sier han til Nettavisen.

Gassprisen har igjen nådd rekordnivåer, og i løpet av kort tid har den økt fra 100 til 120 euro.

Norge slipper unna de verste prisene

Norge vil også oppleve en betydelig prisøkning i morgen. Gjennomsnittsprisen vil øke fra 1,3 til 1,56 kroner per kWh i Sør-Norge (uten avgifter), noe som er over dobbelt så høyt som grensen for når kompensasjonsordningen for dyr strøm slår inn. Den slår inn på 0,7 kroner.

Les også: Noen vil få betalt for å bruke strøm med den nye strøm-garantien fra Regjeringen

Prisen blir dyrest mellom 17 og 18, med en pris på 1,8 kroner. Legger man på avgifter og nettleie gir det en pris på rundt 3 kroner per kWh.

Norge eksporterer for fullt til England gjennom hele døgnet i morgen, men ekstremprisene slår ikke ut for fullt ut på grunn av begrenset kapasitet i overføringskabelen North Sea.