*Nettavisen* Økonomi.

Sveaas krever omkamp

Kjendisinvestor Christen Sveaas krever ny runde i retten etter å ha lidd nederlag i en gammel aksjestrid i Oslo tingrett.

08.12.03 13:50

I november ble Sveaas dømt til å betalte om lag 1,5 millioner kroner i erstatning, fordi dommeren mente finansmannen hadde handlet illojalt overfor eiendomsselskapet as Storgaten 6 og dets øvrige aksjonærer.

- Gal dom

- Vi har besluttet å anke, fordi mener dommen er gal, sier Sveaas' prosessfullmektig, advokat Jon Tenden, til TV 2 Nettavisen.

Fordi ankeskrivet ikke er ferdig utarbeidet, vil ikke Tenden gå nærmere inn på ankegrunnlaget.

- Dommen er etter min oppfatning riktig, og det er bare å beklage at Sveaas ikke vil ta konsekvensen av den avgjørelsen som foreligger. Tingrettens dom er grundig, og jeg ser ikke noen som helst grunn til at lagmannsretten skulle omgjøre resultatet, sier advokat Tallag Andersen til TV 2 Nettavisen.

Neglisjerte styrevedtekter

Advokat Andersen representerer saksøkerne som mener Sveaas neglisjerte styrevedtekter i eiendomsselskapet as Storgaten 6, som eide NAF-bygget i Oslo, ved at han satt som hemmelig eier av en aksje i selskapet i 14 år.

Saksøkerne mener Sveaas stakk av med uberettiget gevinst etter at aksjen mangedoblet sin verdi i takt med den voldsomme prisveksten i eiendomsmarkedet i Oslo.

Advokat Andersen tror saken kan komme opp for lagmannsretten før sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.