*Nettavisen* Økonomi.

Sveaas kutter Catch-prisen

Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Linn Marie Hammernes (TV 2 Nettavisen)

Christen Sveaas og de andre storeierne i børsklare Catch Communications foretar et kraftig kutt i tegningskursen i den pågående aksjeemisjonen.

26.03.04 09:09

Da emisjonsplanene ble lansert for noen dager siden, antydet Catch en tegningskurs på mellom 23 og 29 kroner. Nå er prisen jekket ned til mellom 19 og 23 kroner, går det fram av en melding til Oslo Børs.

Årsaken til priskuttet er trolig liten interesse for aksjen.

Etter flere år i bakevja, er det er trangt om plassen for nye børskandidater om dagen. TV 2 Nettavisen meldte forrige uke at hele 26 selskaper har konkrete planer om å gå på børs. Det gjør det valskeligere å hente inn det nødvendige antall kroner i forkant av børsnoteringen.

Mange investorer har trolig også børsdebuten til Catch-konkurrenten NextGenTel før jul friskt i minne. Aksjekursen falt langt under tegningskursen allerede den første dagen selskapet var på børs.

Catch planlegger å hente inn 100 millioner kroner i emisjonen. I tillegg skal det foretas et spredningssalg av 4,75 millioner aksjer. Fristen for å tegne seg går ut fredag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.