*Nettavisen* Økonomi.

Sveaas tapte gulv-krangel

Milliardæren Christen Sveaas har tapt en nabostrid i Oslo tingrett. Essensen var et bråkete gulv og en bråkete nabo.

- Saksøker har tapt saken fullstendig, skriver Oslo tingrett i dommen og dømmer Sveaas til å betale motpartens saksomkostninger på 214.000 kroner.

- Nabo sjikanerte
Bakgrunnen for søksmålet er en leilighet i Fritzners gate i Oslo som Sveaas kjøpte i 1999 for 2,9 millioner kroner med tanke på utleie.

Sveaas gikk til sak mot den tidligere eieren fordi han hevdet han senere måtte selge leiligheten med tap fordi det pågikk en tvist om feil med gulvet i leiligheten, samt at Sveaas mente en «tvisteglad» nabo gjorde det umulig å leie ut leiligheten.

Sveaas mener den tidligere eieren brøt opplysningsplikten ved at man ikke meldte ifra om at det bodde en vanskelig nabo i leilighetskomplekset.

- På hver visning forstyrret og sjikanerte N.N. (naboen,red. anm.) de interesserte slik at alle mistet interessen for å leie, heter det anførselen fra Sveaas prosessfullmektig.

Takst: 3,3 millioner
Taksten på leiligheten da Sveaas solgte den, var 3,3 millioner kroner og megler vurderte verdien på leiligheten til mellom 3,3 og 3,5 millioner kroner.

Likevel måtte milliardæren selge til 2,9 millioner.

På bakgrunnen av problemet med gulvet, samt naboen, saksøkte Sveaas de tidligere eierne for en sum begrenset oppad til 645.500 kroner, samt saksomkostninger.

Men Oslo tingrett ga de tidligere eierne medhold.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jan Christian Grandre

- For sen reklamasjon
Retten skriver at de ikke finner det sannsynlig at det ved overdragelsen i 1999 pågikk en tvist vedrørende gulvet mellom naboen og den tidligere eieren.

For det andre mener retten at reklamasjonen rundt den bråkete naboen kommer for sent.

- Reklamasjonen over N.N. som en vanskelig nabo, kom først etter ca 2,5 år. En eventuell mangel settes uansett ut av betraktning på grunn av for sen reklamasjon, skriver retten.

Det hører med til historien at Sveaas prosessfullmektig under rettssaken, Jon Tenden, ba retten vurdere om naboen sulle ilegges rettergangsbot «idet han var lovlig stevnet som vitne, men unnlot å møte».

Retten avviste dette og viste blant annet til at naboen hadde sendt en legeerklæring til retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.