*Nettavisen* Økonomi.

Sveaas ut mot Orkla-aksjonærer

Øvrevoll 24.08.2003 Foto: Linn Marie Hammernes (TV 2 Nettavisen)

Investor Christen Sveaas refser storaksjonærene Storebrand og Folketrygdfondet, etter at de to ba Sveaas trekke seg før mandagens styrevalg i Orkla.

26.05.04 07:02

Sveaas holdt et innlegg under Orklas styrevalg sist mandag, der han kom med kraftig kritikk til de to storaksjonærene, skriver Aftenposten.

Sveaas har gitt avisen tilgang til hele talen, som var skrevet av pr-rådgiver Hans Geelmuyden.

- Jeg har ikke hørt noen god begrunnelse for hvorfor jeg bør trekke meg, hverken fra de to institusjonene, eller fra valgkomiteens flertall, sa Sveaas på mandagens bedriftsforsamling.

Han antydet samtidig at Folketrygdfondet og Storebrand har skjulte agendaer. Disse tror Sveaas kan ha sammenheng med Orkla-sjef Finn Jebsens beskyldninger om at investoren skal lekket informasjon fra styremøter.

Sveaas påpekte at direktørene fra Folketrygdfondet og Storebrand kanskje planlegger å formidle en annen begrunnelse til bedriftsforsamlingen, enn den forklaringen investoren har fått. Han karakteriserte de to storaksjonærenes argumenter som "vage ord og vendinger". Prosessen i forkant av møtet vitner i så tilfelle ikke om åpenhet og god eierstyring, påpekte Sveaas.

Verken Jebsen, Kreutzer eller administrerende direktør Rune Selmar i Folketrygdfondet vil kommentere styrevalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag