I en rykende fersk rapport fra det svenske politiet kommer det frem at problemene med kriminalitet i hovedstaden blir stadig verre.

Det svenske politiet oppgir i rapporten «Systemtruende samfunnseffekt» at det er totalt 50 gjenger som herjer i Stockholm alene. En konklusjon fra undersøkelsen er at flere av nettverkene blir mer voldelige, eller har en «betydelig voldskapasitet».

Les også: Sverige: Mann dømt for voldtekt, gjorde 11-åring gravid

1.500 gjengmedlemmer

Totalt har de kartlagt 1.500 aktive personer som er del av det brutale kriminelle miljøet. Rapporten viser at i de fleste gjengene er det mange aktive under 16 år.

I Stockholm er det registrert 14 drap med skytevåpen i år. Til sammenligning er det 15 drepte i hele Norge i samme tidsperiode.

Svenskene har det siste tiåret opplevd en sterk økning i voldelig kriminalitet, og sliter spesielt med å få bukt med drap, eksplosjoner og grov vold. Nylig hentet Stockholms-politiet inn den tidligere politisjefen i New Jersey, Rick Fuentes for å få råd.

Den svenske regjeringen la også for kort tid frem 34 nye tiltak for å bekjempe gjengkriminalitet og grov vold.

Les mer: Rekordmåling for Sverigedemokratene

Håndgranater i nabolag

Noe som var spesielt oppsiktsvekkende for den durkdrevne amerikanske politisjefen, var bruken av håndgranater i Sverige.

– Jeg ble forbløffet over bruken av granater i Sverige. Jeg har jobbet i politiet i 40 år og har aldri hørt eller sett noe lignende, sa Fuentes til Svenska Dagbladet.

Ifølge Aftenposten har det vært en sterk økning i antallet eksplosjoner i Sverige fra i fjor til i år. Første halvår var det totalt 120 eksplosjoner registrert.

– Det er ekstremt i et land som ikke befinner seg i krig, sa Gunnar Appelgren som er ekspert på gjengkriminalitet i det svenske politiet da tallene ble lagt frem.

Les mer: