*Nettavisen* Økonomi.

Svensk toppsjef korrupsjons-granskes

Tidligere administrerende direktør i Svenska Spel, Meg Tivéus, er mistenkt for korrupsjon.

13.01.06 07:58

Onsdag innledet riksadvokatsembetet i Sverige en forundersøkelse som skal se nærmere på om den tidligere toppsjefen i søsterselskapet til Norsk Tipping begikk ulovligheter mens hun ledet selskapet.

Statsadvokat Christer van der Kwast vil ikke kommentere etterforskningen til Aftonbladet.se.

Fikk konsulentjobb
Den mistenkte korrupsjonen skal ha skjedd i forbindelse med anskaffelse av tekniske løsninger og programvare til Svenska Spel. Det var under etableringen av et internettspill at firmaet Boss Media AB fikk en kontrakt som kan vise seg å være tvilsom.

Da Tivéus forlot jobben som administrerende direktør for Svenska Spel fikk hun etter kort tid oppdrag som konsulent hos bedriften. Nå mistenkes det at konsulentoppdraget var en belønning for at Boss Media AB fikk kontrakten. Det kan også være snakk om bestikkelser utover dette.

- Kan ikke forstå
Meg Tivéus tilbakeviser anklagene om korrupsjon.

- Jeg kan ikke forstå at man ikke skal kunne bruke sine kunnskaper innenfor et område når man går videre til en ny jobb. Dessuten la jeg frem intensjonene mine om å ta jobb hos Boss Media AB for styrelederen i Svenska Spel. Han hadde ingen innsigelser, sier Tivéus til Aftonbladet.se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.