Gå til sidens hovedinnhold

Svenskene jubler over streiken

Matstreiken blir tatt imot som en gladsak blant kjøpmennene på svenskegrensa. – Kom til oss, vi har hermetikk og bleier nok til alle, skrytes det. Hva mener du om streiken?

Matstreiken som rammer butikker over store deler av Sør-Norge, vil trolig føre til tomme butikkhyller allerede denne uken.

Tørrvarer som supper, sauser, frokostblandinger og bleier vil bli stoppet fra utkjøring. Onsdag varslet samtidig Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) lockout slik at ytterligere flere butikk-kjeder vil bli rammet.

- Gladmelding
Blant kjøpmennene på svenskegrensa blir imidlertid nyheten om konflikt blant transportarbeiderne mottatt med brede smil. Flere venter storinnrykk av nordmenn i dagene fremover.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Støtter du de streikende transportarbeiderne?
Ja, de har en god sak
Nei, streiken er unødvendig
Bryr meg ikke

Se resultat

- Vi håper og regner med det. Det er klart at hvis folk opplever at det oppstår mangel på varer i butikkhyllene så vil de se seg om etter alternativer, sier butikksjef Tony Olsson, ved Kötthallen på Svinesund.

- Dette tar vi som en gladmelding, legger han til.

- Vil gi snarlig utslag
I løpet av helgen vil streiken i Norge bli utvidet, og ingen av partene har vist tegn til forsoningsvilje. Norsk Transportarbeiderforbund sier de er innstilt på å holde ut, om streiken skal ta en, to eller fire uker.

Göran Lundgren, butikksjef i Nordby Supermarked i Strømstad, sier han tror streiken vil kunne gi snarlige utslag på omsetningen.

- Varer det et par dager, vil vi nok ikke merke noe til dette. Men trekker det ut, så regner vi med at tilstrømmingen av kunder vil øke, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Vi har nok varer
Driftsjef Bertil Tureson i Eurocash på Svinesund er enig med konkurrenten.

- Ja, dette kommer til å ha en positiv effekt for oss så lenge det varer en liten stund. Mange har fått utbetalt lønn den siste uka, så dette kommer dobbelt beleilig for oss, sier han.

- Vi står klar. Vi har ingen problemer med å levere nok varer, skulle det være supper eller bleier, sier Tureson muntert.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot