Sverre gir bort hele butikken

Foto: (Bjørn Tore Ness)

Selv om den er verdt flere millioner kroner.

04.11.10 21:32

NAMSOS: Om du går med en drøm om å drive butikk, men ikke har pengene til å starte opp - har kanskje Sverre Tyldum tilbudet for deg.

- Du trenger ikke punge ut med en eneste krone, sier driveren av Ting & Tang i Namsos, skriver Namdalsavisa.

Selv om han er vant til selge billige varer, er det ikke hver dag han legger hele geskjeften på salgsdisken.

- De som tar over butikken får med alle varer i butikkhyllene og på lageret - i tillegg til selve konseptet, lokalene, driftstilbehør og et stort varelager på 700 kvadratmeter for en god leiepris, sier Tyldum.

Bare varene anslår Tyldum å ha en salgsverdi på rundt to millioner kroner.

Og nei - du får ikke med gjeld på «røverkjøpet».

Får frie tøyler
- Så, hva er haken?

- Ny driver må nok regne med at det fort går med rundt 300.000 i markedsføring og oppkjøp av nye varer. Jeg sitter med et varelager jeg vil kvitte meg med. Det er min eneste «skjulte agenda». Ved å gi det bort, slipper jeg å rydde opp i hyllene før jeg gir stafettpinnen videre, sier Tyldum.

Ting & Tang har drevet butikk siden 1. juli 2009, i de gamle lokalene til Ciro - like ved Amfi Namsos. I likhet med Ciro og Nille forbindes kjeden Ting & Tang med «altmuligvarer», som verktøy, husholdningsprodukter og klær og duppeditter til sport og fritid.

- De som tar over får frie tøyler til å gjøre hva de vil. Det er ikke noe i vegen for å forandre konseptet og kjøre i en ny retning. Mulighetene er enorme, men du må ha arbeidskapasitet og tid, sier Tyldum.

Det er nettopp derfor han nå trekker seg tilbake fra butikkdrifta.

- Å drive butikk gjør seg ikke selv, for å si det sånn. Jeg bor på Høylandet og kommer til å satse mer på landbrukseiendommen framover. Da er det vanskelig å drive en butikk i Namsos, sier han.

Sparringspartner
Ting & Tang har i dag seks sysselsatte i deltidsstillinger. Hva som skjer med disse, er opp til den nye driveren. Tyldum håper at disse består, og starter nå jakta på sin etterfølger.

- Dette er en gylden sjanse til de som går med en drøm om å drive butikk. Det handler om å være kreativ. Jeg kan godt se for meg flere drivere som deler ansvaret, for eksempel to venninner eller noen gode naboer. Om man er flere, er det gode muligheter til å kombinere dette med en annen jobb, sier han.

Selv stiller han seg til disposisjon i overgangsfasen.

- Jeg har sagt meg villig til å hjelpe den nye driveren i gang. Jeg sitter med mange kontakter og kan godt fungere som en slags sparringpartner. Jeg er opptatt av at ting skal fungere, og det er alfa og omega at den som tar over virkelig ånder for denne butikken, sier Tyldum.

En skrue løs?
Tidspunktet for når butikkdriveren overlater roret til noen andre er uklart, men han sier at de går en god tid i møte med hensyn til julesalget.

- Et alternativ er å jobbe ut denne tida, og stenge butikken etter jul, sier han.

Nå ser han fram til å tilbringe mer tid på gården på Høylandet.

- Jeg har en del byggeprosjekter på gang. I tillegg får jeg jo mer tid til kona og mine fire barn. Men, om jeg hadde bodd i Namsos - ville jeg nok ha beholdt butikken selv, sier Tyldum.

Selv har han ikke hørt om liknende tilfeller - der butikker gis bort for en slikk og ingenting.

- Den umiddelbare reaksjonen jeg får når jeg forteller dette? Folk tror jeg har en skrue løs. Men slik er hållinger - vi er jo fullstendig «toillåt», flirer Sverre Tyldum.

Les flere nyheter hos: Namdalsavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.