Gå til sidens hovedinnhold

- Svindel er greit

Én av til sjefer mener det er greit å svindle forsikringsselskapene.

Vel 10 prosent av bedriftslederne i Norge synes det er greit å plusse litt ekstra på forsikringsbeløpet etter en skade, viser en ny undersøkelse.

89,7 prosent av bedriftslederne mener påplussing på krav etter skade er svindel. Men én av ti svarer altså at det er forståelig, at det har ingen betydning eller "vet ikke".

Undersøkelsen er gjennomført av forsikringsselskapet Gjensidige NOR, og mer enn 2 000 norske bedriftsledere fra hele landet deltok.

- Jeg er overrasket og skuffet over at så mange synes forsikringssvindel er greit. Jeg håpet at bedriftslederne hadde en høyere etisk standard, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige NOR til Aftenposten.

Forsikringssvindel er mest akseptert i Aust-Agder der 85 prosent av sjefene mener at påplussing på et forsikringskrav er svindel. Færrest uærlige sjefer finner vi i Buskerud. 95 prosent av bedriftslederne i dette fylket svarer det samme.

En tilsvarende undersøkelse som ble gjennomført blant privatpersoner for ett års tid siden, ga om lag det samme resultatet. De unge er mest tilbøyelig til å se gjennom fingrene med forsikringsjuks. Tre av ti i aldersgruppen under 30 år synes denne typen svindel er helt i orden.

(NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen