Svindler Eurocard-kunder

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)

Har du mottatt e-post om at noen har prøvd å logge seg inn på din Eurocard-konto? Dersom du har svart på en slik e-post må du omgående sperre kortet ditt. Les alt om svindelen her.

24.11.04 09:40

Natt til i dag ble det sendt ut en e-post med beskjed om at noen har forsøkt å logge seg inn på kontoen din, og at kontoen av sikkerhetsgrunner er fryst.

Fisker etter kontoopplysninger
I e-posten er det også en link til en side hvor kunden bes om å oppgi informasjon om sine kort. Det skal ha vært flest svensker som er rammet av svindelforsøket, men etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal også norske kunder ha mottatt e-posten.

- Selve e-posten er på svensk, men vi vet at flere nordmenn også har mottatt e-posten, sier informasjonssjef i SEB Card, Kerstin Ottoson, til TV 2 Nettavisen.

Hun forteller at banken foreløpig ikke har oversikt over hvor mange som har mottatt svindel-e-posten.

- Det ser ut som om e-posten er sendt ut som spam, og vi regner med at svært mange kan ha fått den. Dette rammer ikke bare Eurocard-kunder, men mange andre også, sier Ottoson.

Svindelen er et typisk eksempel på en såkalt «phishing»-svindel, hvor en falsk e-post og internettside brukes til å lure fra deg kort- og kontoopplysninger.

E-posten er sendt fra avsender konto@eurocard.se, og avsenderen oppgis å være Eurobank – en sikkerhetsavdeling som inngår i Eurocard Bancorp.

Slett e-posten
Europay i Norge har lagt ut melding på sine nettsider hvor de ber alle kunder som har mottatt en slik e-post om å slette denne uten å gå inn på lenken som ligger i e-posten.

Lenken går ikke til den ekte Eurocard siden, men til en side der kundene bes om å gi fra seg informasjon om sine kort.

- Slik informasjon skal aldri oppgis. Dersom kunder har lagt igjen slik informasjon, må kortet sperres umiddelbart, for å unngå misbruk av kortet. Vi utsteder deretter et nytt kort til kortinehaveren, heter det på Europays hjemmeside.

I følge den falske e-posten er det mulig du får en påminnelses-e-post den 26. november. Den bør du selvsagt også bare slette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.