*Nettavisen* Økonomi.

Svindler for milliarder

Foto: (TV 2)

Har du timeshare-leilighet i Spania og får et fristende salgstilbud, er det stor fare for at du blir lurt.

24.10.05 19:00

Tusenvis av nordmenn har gått i timeshare-fella, og nå prøver sleipe svindlere å lure time-share-eiere igjen, melder TV 2 Nyhetene. Godtroende timeshare-eiere som vil kvitte seg med andelen sin, har blitt svindlet for over to milliarder kroner.

Forlokkende tilbud
Det starter med et forlokkende tilbud på telefonen:

- Mange får tilbud om at timeshare-andelen deres kan selges for like mye eller mer enn de ga for den i sin tid, sier juridisk rådgiver Elise Korsvik i Forbrukerrådet.

Firmaet som kommer med tilbudet, klarer aldri å få solgt andelen. Men eieren må ut med et salgsgebyr på tusenvis av kroner. De pengene ser eierne aldri igjen, ifølge Korsvik.

- Vær skeptisk
Forbrukerrådet vet ennå ikke hvor mange nordmenn som er lurt. Men den engelske forbrukerrgruppen TCA anslår at den nye svindelen i Spania allerede har innbrakt over to milliarder kroner.

- Det er grunn til å være skeptisk hvis man får tilbud om å selge for mer enn det man har gitt. For det er vanligvis ikke mulig å få mer enn 20-30 prosent av det man selv har betalt for en timshare-andel, advarer Korsvik.

Noen lokker også med at de kan ta andelen din i innbytte - dersom du går inn i et nytt prosjekt. Men da kan du raskt bli sittende igjen med to andeler du ikke blir kvitt.

Annonsebilag