Gå til sidens hovedinnhold

Svindyr piratprogramvare for Cubio

Cubio Communications må betale nesten 620.000 kroner for skader og saksomkostninger etter at det er avdekket ulovlig bruk av programvare i selskapet. Forliket er det største i Finland noensinne, men problemet er større i Norge.

Business Software Alliance gjennomførte en radiokampanje på det finske markedet i 2003. Målet med kampanjen var å avdekke og belyse problemet ved ulovlig bruk av programvare.

Et av de innkomne tipsene resulterte i sivil ransakning etter ordre fra Helsingfors distriktsrett. Granskningen av det finske telekomselskapet Cubios programvareløsninger startet i oktober i fjor, og avdekket betydelige mangler i lisenser fra både Adobe, Macromedia, Microsoft og Symantec.

- Bruken av ulovlig programvare er enda mer utbredt i Norge enn hos finske bedrifter hvor anslagsvis 25 prosent av all programvare er ulovlig. Det kan derfor ikke utelukkes at liknende episoder kan forekomme også i Norge, i bedrifter av alle størrelser og strukturer. Jeg håper og tror at stadig flere norske bedrifter blir bevisst dette samfunnsproblemet og sørger for at selskapet er riktig lisensiert, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge.

Cubio Communications erstatter nå sin ulovlige programvare med lovlig lisensierte produkter.

- Cubio Communications skal nå opprette et tilfredsstillende lisenssystem og årsakene til manglende lovlige lisenser vil bli etterforsket internt. Vi har også gitt BSA tillatelse til å foreta revisjon av selskapets programvare i selskapet de kommende tre år uten å varsle i forkant, sier Ville Salonen, juridisk representant for Cubio Communications.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget