*Nettavisen* Økonomi.

Sydentur til under tusenlappen

På grunn av skolestart, som nærmer seg med stormskritt for alle norges skolebarn, har sydenprisene rast. Nå kan du får en tur til sydligere strøk inkludert hotell for under tusen kroner. TV 2 Nettavisen har funnet de billigste reisene.

15.08.03 10:15

Er du rask på labben kan du slippe unna med bare 895 kroner for en sju-dagers tur med hotell til Kreta med Saga Solreiser.

Par hundre kroner mer

Du kan også velge mellom andre ukesturer til rett under tusenlappen. Charteroperatørene kan friste med et relativt stort antall billigturer inkludert hotell for 995 kroner, til både Kreta, Tyrkia og Kypros.

Ønsker du å være borte i 14 dager må du ut med et par hundre kroner mer. Den billigste turen TV 2 Nettavisen klarte å oppdrive var 1295 kroner for fjorten dager på Mallorca med StarTour.

Pris ned ved skolestart

Klikk på bildet for å forstørre.

- Prisene på charterturer går alltid ned når skolen begynner, sier Anne-Lise Sørli, administrerende direktør i Saga Solreiser, til TV 2 Nettavisen.

Sørli trekker frem den lave etterspørselen og overkapasitet i markedet som hovedgrunnene til at sydenprisene nå raser. På grunn av årets flotte sommervær begynner folk å bli mettet på sol og varme, og velger å bli hjemme istedenfor å vende snuten mot sydeligere strøk.

- Men det blir bare lave priser så lenge etterspørselen i markedet er lav. Selv om det er lave priser i dag, kan det bli et høyere prisnivå i morgen dersom etterspørselen tar seg opp, sier Sørli.

- Gode sydenkupp

Også StarTour merker at etterspørselen har gått ned. Informasjonsjef Gry Haaheim sier til TV 2 Nettavisen at lavsesongen er i gang, og at prisene synker i denne perioden.

- Kundene våre kan gjøre gode sydenkupp dersom de har sjansen til å reise nå. Særlig i august og begynnelsen av september er det mulig å få billige reiser, sier Haaheim.

Haaheim trekker spesielt frem de greske øyer, Kypros, Mallorca og Menorca som billige reisemål på denne tiden av året. Hun sier sommersesongen varer ut september og ofte litt inn i oktober på disse stedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.