Gå til sidens hovedinnhold

Syk arkitekt i boligkrangel

- Ga 30 millioner for luksusbolig som ikke holdt mål.

Arkitekt Finn Sandmæl og kona ga 30 millioner kroner for to toppleiligheter som de ville slå sammen til én i prestisjeprosjektet Tjuvholmen KS ved Aker Brygge i Oslo.

Nå er ekteparet havnet i en opprivende strid med utbygger, skriver Dagens Næringsliv.

SELGE BOLIGEN? Finn megler

Arkitekt Finn Sandmæl sier til Nettavisen at han blir stadig mer handicappet av en medfødt nervesykdom, og trengte noe mer «lettbodd» enn eneboligen i Asker.

- Blir jeg sittende i rullestol vil jeg kunne sitte å se sjøen. Jeg er ganske bortskjemt slik, men jeg synes jeg fortjener det etter å ha jobbet hele livet, sier Sandmæl til Nettavisen.

Sandmæl bor i dag i en stor murvilla i strandkanten på Nesøya. Her blir ekteparet boende.

- Vi har startet ombygging, blant annet med å få lagt inn heis, sier han.

BOLIGMARKEDET FØLGER DU PÅ BOLIGA.NO

Leilighetene på Tjuvholmen er solgt med store tap, men Sandmæl har holdt igjen 5 millioner av kjøpesummen til Tjuvholmen KS. Dette er bakgrunnen for striden som nå ender i retten.

Krangelen har tæret på den kjente arkitektens sviktende helse.

- Jeg trodde jeg var en sterk person, men jeg begynner å bli svak og dårlig. Det er akkurat slike situasjoner jeg ikke skal komme opp i, sier Sandmæl til Nettavisen.

Av hensyn til den kommende rettssaken ønsker ikke Sandmæl å gå for mye i detalj om hva som var problemet med leilighetene, men viser til konsulentrapporter som skal ha konkludert med graverende mangler.

- Det var feil og mangler som gjorde at vi ikke kom i gang med ombyggingen, sier Sandmæl.

Administrerende direktør Gunnar Bøyum i Tjuvholmen KS sier til Nettavisen at de har solgt 450 leiligheter på Tjuvholmen, at det så langt bare har vært én rettssak, og at den ble vunnet av Tjuvholmen KS.

- Vi mener at Sandmæl har fått levert leilighet både på avtalt tid og standard, sier Bøyum, uten å ville gå mer inn på hva striden dreier seg om.

Leilighetene på Tjuvholmen er de mest eksklusive i landet der de ligger ved sjøen på utsiden av Aker Brygge. Likevel har man også her merket det svake boligmarkedet i kjølvannet av finanskrisen.

Da tidligere malermester John Brendmoe ville selge leiligheten sin på 330 kvadratmeter på Tuvholmen i fjor, tok det langt tid. Prisen endte tidligere i høst på rundt 25 millioner kroner, godt under prisforlangende på 33 millioner.

Sandmæl solgte tidligere i år hytta si på Oppdal til den gamle storalpinisten Odd Sørli. Etter først å ha gått ut med 20 millioner kroner i prisforlangende, endte prisen på 10,5 millioner.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen