Sykehus bryter anbudsreglene

Aker universitetssykehus bryter anbudsreglene. Flere oppdrag som skulle vært satt ut på anbud, er i stedet utdelt i det stille.

Aker har brukt 30 millioner kroner på konsulenter på to og et halvt år. En konsulent ble introdusert av sin kamerat, Aker-styrets nestleder Terje Thon, og har fått 1,7 millioner for to oppdrag, uten anbud. En annen konsulent har fått 1,8 millioner uten anbud, etter å ha blitt hentet inn av Aker-direktør Kari Sletnes, skriver Aftenposten.

Aker har ikke ført noen anbudsprotokoll, slik de plikter etter loven. Sykehuset kan på forespørsel ikke dokumentere at 16 av deres store oppdrag er satt ut på anbud.

oven setter en grense på 200 000 kroner for det som må settes ut på offentlig anbud. Men på Aker har flere konsulenter, med kontakter i styre og ledelse, sluppet til uten konkurranse på store oppdrag.

- Jeg beklager at anbudsreglene er brutt. Det må jeg ta min del av ansvaret for, sier permittert direktør Kari Sletnes til Aftenposten. Hun sier at hun begynte en opprydning i innkjøpspraksisen i 2003. Konstituert Aker-direktør Stig Grydeland mener opprydningen begynte i mai 2004, etter at han hadde tiltrådt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag