Sykkel til under tusenlappen

Sykkelprisene har falt kraftig de siste årene. Nå selges det sykler til under 1000 kroner. Sjekk de beste tilbudene her.

12.04.05 18:52

Det er blitt billig å kjøpe seg sykkel i Norge. Prisen på merkesykler har ikke forandret seg de siste årene, og konkurransen fra billigsyklene er steinhard.

Billgere enn egenandelen
En ringerunde til landets største sportskjeder viser at de fleste har sykler til rundt 1500 kroner. Noen har også sykler til under 1000 kroner.

De aller billigste syklene veier noe mer enn sine litt dyrere venner, men hvis man er på jakt etter en sykkel som koster mindre en egenandelen på en sykkelforsikring, kan dette være syklene som passer.

Ikke for røft terreng
Sportskjeden XXL har for tiden to sykler som selges for under 1000 kroner. Den billigste er en «Iron Spokes» med dempegaffel og 21 gir. Prisen er 799 kroner.

Ifølge innkjøpssjef Fredik Hiorth i XXL er dette en sykkel som passer for lett bruk på asfalt og grus. Den er ikke ment for tøff kjøring i røft terreng.

XXL selger også sykkelen «Extreme Spokes». Denne koster 999 kroner. Rammen på denne sykkelen er i stål og felgene er i aluminium.

Levetid koster mer
Innkjøpssjef Hiorth mener at de billigste syklene passer best for de som ønsker seg en sykkel som de ikke er så redd for at blir stjålet.

- Dette er vel en sykkel for de som i utganspunktet ikke hadde tenkt å kjøpe seg sykkel, sier Hiorth til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor skal man bruke mer penger på sykkel når man like gjerne kan kjøpe en slik sykkel.

- De som kjøper en sykkel til mellom 3000 og 4000 kroner er de som sykler litt mer. De er mer opptatt av kvalitet, driftssikkert og at sykkelen har en helt annen levetid, sier Hiorth.

Spar 200 på å skru
Også hos Biltema selges det billige sykler. Tre sykler selges for 990 kroner. Og hvis du liker å skru selv, kan du få de samme syklene for 790 kroner. Biltema trekker nemlig 200 kroner fra prisen hvis du selv monterer forhjul, setepinne, pedaler og styret.

Her er syklene for under 1000-lappen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.