Gå til sidens hovedinnhold

Sykkel trekkes tilbake

Forbrukere som har kjøpt barnesykkelen Yosemite Crazy Creek må slutte å bruke den straks. Sykkelen tilbakekalles på grunn av at bremsene ryker.

Biltema har solgt 1.100 sykler av merket Yosemite Crazy Creek. Nå får eierne beskjed om å slutte å bruke den.

Problemer med bremsene
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har nemlig vedtatt forbud mot omsetning av sykkelen. Dette fordi sykkelen ikke er sikker nok på grunn av problemer med at bremsevaierne foran og bak på sykkelen.

- Vi sjekket fire sykler av dette merket, og når det er graverende feil med bremsene på samtlige av disse syklene, er det grunn nok for en reaksjon fra vår side, sier avdelingsdirektør Gunnar Wold i DSB.

Levér inn sykkelen
Når TV 2 hjelper deg ringer Biltemas kundeservice, får vi beskjed om at det eneste problemet er at bremsevaierne ikke er smurte, og at de derfor har lettere for å ryke. Ifølge kundebehandleren kan sykkeleierne selv smøre bremsene.

- Hva de har sagt kan ikke jeg ta stilling til. Men vi har sendt ut et vedtak om forbud mot omsetning av denne sykkelen, og vedtaket innebærer også at solgte sykler skal tilbakekalles fra markedet, sier Gunnar Wold.

- Betyr det at kundene må levere inn syklene sine?

- Det betyr at Biltema har et ansvar om å informere kundene sine om denne sykkelen, og at kundene skal levere den inn til butikken, sier Wold.

Ingen advarsler foreløpig
Biltema er nå pålagt å rykke inn annonser i norske aviser med informasjon om tilbaketrekkingen av produktet. Dette skal det også informeres om i forretningene og på Biltemas nettsted.

På nettsidene til Biltema står det foreløpig ingen advarsler mot denne sykkelen.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken