Gå til sidens hovedinnhold

Synkende boligpriser i øst

Etter stor flyttestrøm fra Oslo ytre øst de siste årene, synker boligprisene i flere østlige bydeler.

Spesielt prisnedgangen på Obos-leiligheter kan bekrefte trenden. Det var et prisfall i Obos-leiligheter på 6,9 prosent fra desember til januar, hovedsakelig på grunn av stor omsetning av billige leiligheter i bydelen Alna, skriver Dagens Næringsliv.

- Kvadratmeterprisen vil nok vise stigende tendens allerede i februar, sier informasjonssjef Åge Pettersen i Obos til Dagens Næringsliv.

Pettersen betrakter reduksjonen som et utslag av en statistisk tilfeldighet. Men i perioden fra august i fjor til januar i år har Obos-leilighetene i bydelene Alna, Søndre Nordstrand, Grorud og Bjerke i snitt sunket sammenliknet med samme periode året før.

Disse bydelene har allerede svært lave kvadratmeterpriser, og verdifallet kan gjøre det vanskelig for beboerne å flytte.

Ifølge forsker Anders Bangstad i Statistisk sentralbyrå kan disse bydelene bli en felle. Mange nordmenn har i løpet av de siste årene flyttet derfra, mens innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn overtar. Det ventes at denne trenden øker de nærmeste årene.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene