*Nettavisen* Økonomi.

Syv års fengsel for taxi-juks

En tidligere regnskapsfører er dømt for grovt skattesvik og juks med selvangivelser for drosjeeiere i Oslo.

27.02.06 20:06

Regnskapsføreren fikk syv år bak murene, inndragning av 660.000 kroner og tap av alle sine rettigheter som regnskapsfører. Han får heller ikke muligheten til å drive forretningsvirksomhet resten av sitt liv i Norge, ifølge den ferske dommen fra Oslo Tingrett mandag.

I utgangspunktet ville Økokrim at mannen skulle idømmes ni års fengsel. Aktor Geir Kavlie har ikke bestemt seg om de skal anke saken. De to medhjelperne fikk tre års fengsel, hvor et år ble gjort betinget for begge. De fikk også inndratt 120.000 kroner hver.

Regnskapsføreren er tidligere ustraffet, men de to medhjelperne er begge dømt for brudd på veitrafikkloven og et tilfelle av grovt tyveri på 80-tallet. Retten vektla ikke disse momentene i straffeutmålingen.

Hovedmannen så ned i bordplaten under hele seansen og forsvant umidelbart etter oppelsningen av dommerne.
- Jeg har ingen kommentar til dommen, sa han.

Til sammen skal regnskapsføreren, ifølge tiltalen, ha oppgitt 230 millioner kroner for lite i skattepliktig inntekt for 485 drosjeeiere fra 1999 og frem til 2003. Regnskapsførereren kom med en tilståelse, som han senere trakk tilbake. Retten så bort fra regnskapsførerens påstand om at forklaringen var feil første gangen.

Alle tre tok betenkningstid på om de skulle akseptere dommen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.