T5PC-advokaten med nytt mål

Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen

Advokat Olav Sylte, som representerer aksjonærne som gjorde opprør i forkant av konkursen i The 5 Percent Community, har nå funnet en ny pyramide å kaste seg over.

06.02.05 22:42

Mandag planlegger Olav Sylte å ta ut forliksklage i Oslo forliksråd mot selskapet Eurosmart, som han mener er et pyramidelignende system av samme type som The 5 Percent Community (T5PC).

Sist sommer ledet «T5PC-dødaren» Ingebjørg Vamråk et aksjonæropprør i T5PC, i forkant av at selskapet valgte å begjære seg konkurs. Gruppen av aksjonæren hun ledet ga advokat Olav Sylte oppdraget med å representere dem.

Denne gangen er det en gruppe på rundt 20 sinte aksjonærer i Eurosmart som frontes av Sylte.

Sylte sier at Eurosmart har hatt en reell virksomhet, med varesalg, enn T5PC, men han mener at selskapet har gitt fullstendig misvisende og ufullstendig informasjon til dem som gikk inn med penger, blant annet i forhold til det han kaller opptrykking av «luftaksjer».

Han påpeker også at selskapet har hentet inn penger fra vanlige forbrukere, som ikke har forutsetning for å forstå det som skjedde.

- Uregelmessigheter
Daglig leder Jarle Ørnebo i Eurosmart, som ble hentet inn som ryddegutt, i begynnelsen av januar, vil ikke kommentere selve forliksklagen før han har fått se den.

- Det har nok forekommet uregelmessigheter, som vi ser på nå, men vi ser ingen tegn til ulovligheter, sier Ørnebo.

Ørnebo sier likviditeten i selskapet nå er anstrengt, men han mener det grunnleggende er en god balanse.

Ifølge Ørnebo er det totalt hentet inn rundt 55 millioner kroner til Eurosmart.

Advokat Sylte mener Eurosmart har satt opp en struktur som gjør det umulig å vite hvor mye penger som er innbetalt, og dessuten umulig å vite om gründerne har solgt aksjer.

Det skal angivelig være rundt 15.000 medlemmer i Eurosmart, hvorav rundt en tredjedel også er aksjonærer.

Gründerne går
Ørnebo sier til TV 2 Nettavisen at han vil uttale seg for selskapet, også på vegne av gründerne Roy Kvamme og Erik Øveren.

Søndag er det planlagt ekstraordinær generalforsamling i selskapet. Her vil etter planen Øveren og Kvamme trekke seg som henholdsvis styreleder og styremedlem. Som ny styreleder er det ifølge Ørnebo foreslått Roger Gjermundshaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.