*Nettavisen* Økonomi.

T5PC-tap gir skattefradrag

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Var du blant dem som måtte vinke farvel til innskuddet i pyramideselskapet T5PC, kan du glede deg over at du ihvertfall kan trekke tapet av på skatten.

14.04.05 15:51

Tap på aksjer i T5PC er fradragsberettiget i selvangivelsen, opplyser Skatteetaten torsdag.

Dersom du er blant de uheldige som gikk på en smell med pyramideselskapet som gikk konkurs i fjor høst, skal du bruke skjema RF-1061 «Oppgave om realisasjon av aksjer mv.».

Du må imidlertid kunne dokumentere tapet ved for eksempel sluttseddel, betalingsbilag, utskrift fra aksjeeierbok eller ved kopi av «hjemmesiden» din eller konti i T5PC.

Konkurs er realisasjon
Du kan få fradrag for tap i selskapene The 5 Percent Community Invest AS (T5PC Invest AS), The 5 Percent Community Global Market AS (T5PC Global Market AS), og The 5 Percent Community Norge AS (T5PC Norge AS).

Alle tre selskapene ble begjært konkurs i midten av november i fjor.

Det er en rekke retningslinjer fra Skatteetaten, og du får en utfyllende oversikt her.

For skattytere som bare var medlemmer og ikke agenter, er ordinær medlemsavgift på 20 euro ikke fradragsberettiget. Medlems- og agentavgiften kan være fradragsberettiget i virksomhetsinntekten dersom du er selvstendig næringsdrivende. Som agentavgift regnes også «Weekly service fee».

Lav aksjeverdi
Men det finnes unntak. Medlemsavgiften samt oppgraderings- og agentavgiften anses som en del av inngangsverdien for aksjene, og er derfor fradragsberettiget ved gevinst eller tap.

Gevinst ved realisasjon av aksjer er skattepliktig inntekt, og gevinst må overføres til selvangivelsen.

Ifølge Skatteetaten var aksjene i T5PC ved utgangen av 2003 verdt 0,177072 kroner per aksje.

Her er listen overT5PC-aksjonærene .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag