*Nettavisen* Økonomi.

Tabbe felte meglertopp

Enskildas aksjesjef Fredrik Cappelen (42) har flere ganger vært i hardt vær. Nå trekker han seg etter en skikkelig meglerblemme.

10. februar i år sto Enskildas aksjesjef Fredrik Cappelen fram i Aftenposten og roste programvareleverandøren Opera Software opp i skyene. Av artikkelen framgikk det ikke at Cappelen selv eide 100.000 aksjer i selskapet.

Cappelen fikk refs fra flere hold, inkludert sin egen sjef, men beholdt jobben. 1. april konkluderte Kredittilsynet med at Cappelen hadde brutt god forretningsskikk.

Nå er aksjesjefen i hardt vær igjen. Fredrik Cappelen måtte onsdag trekke seg fra stillingen etter at Kredittilsynet hadde påpekt en alvorlig rutinesvikt på Enskildas meglerbord, skriver Dagens Næringsliv.

Saken dreier seg om et større aksjesalg i rederiet Belships. Enskilda fikk i oppgave å selge en eierandel på ti prosent for Axel Stove Lorentzen og hans selskap Jasto Invest gjennom en såkalt bookbuilding-prosess.

Meglerne ringte mellom ti og tjue potensielle kjøpere og spurte hvor mange aksjer de ønsket, og til hvilken kurs. Ifølge loven skal megleren i slike sammenhenger først spørre om investoren ønsker å bli gjort til innsider i det aktuelle selskapet.

- Det har ikke skjedd her, og det er brudd på verdipapirhandelloven og en svikt i våre rutiner for håndtering av sensitiv informasjon, sier Enskilda-sjef Mads H. Syversen.

Fredrik Cappelen sier til DN at han er oppriktig lei for tabben.

- Når vi har sviktet rutinen, tar jeg konsekvensen av det og trer tilbake som meglersjef, framholder han.

Enskilda fikk også refs fra Kredittilsynet i forbindelse med at aksjesalg i Storebrand i mai i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.