Det er VG som skriver at Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik sammen med kjæresten Kristian Skard har kjøpt en 100 kvadratmeter stor leilighet i Gamle Oslo. Med en kjøpesum på 10 millioner kroner, betyr det en kvadratmeterpris på 100.000 kroner.

I følge avisen deler paret på investeringen. Begge er oppført som eier med en ideell halvpart. Kjøpet ble tinglyst 5. april.

Det vakte oppsikt da det i fjor høst ble kjent at Ap-nestlederen hadde funnet tonen med den tidligere journalisten i Dagens Næringsliv (DN). Kristian Skard var en av to journalister i DN som rullet opp #metoo-sakene mot daværende nestleder Trond Giske.

Sakene førte til at Giske måtte gå av som nestleder i Arbeiderpartiet.

Da forholdet ble kjent, hadde Skard allerede sluttet som journalist og begynt å jobbe for PR-byrået Try Råd. Det skjedde i september 2018.

Tajik og Skard ble kjærester etter at Skard sluttet i DN. I november ble det kjent at de møttes på en sommerfest i fjor.

Nettavisen har vært i kontakt med Kristian Skard og Tajiks rådgiver Elina Ringdal. De ønsker ikke å kommentere boligkjøpet.