*Nettavisen* Økonomi.

Tåken stengte Gardermoen

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Gardermoen ble i dag tidlig stengt på grunn av tåke. Dårlig vær skapte forsinkelser i flytrafikken i hele Europa.

03.03.05 15:23

Rundt 10.000 passasjerer ble i morgentimene forsinket til og fra Gardermoen på grunn av en defekt bakkeradar og tykk tåke.

Flyplassen ble stengt i nærmere 20 minutter fordi sikten var for dårlig. Når bakkeradaren ikke fungerer, kreves det 700 meters sikt for å avvikle trafikken ved flyplassen.

Like etter klokken åtte var sikten på flyplassen god nok til å startet trafikken opp igjen. Men kø av fly som skal ned, og mange passasjerer som skal ut, gjør at flyplassen ble preget av omfatende forsinkelser i morgentimene.

- Vi har nå forsinkelser på de fleste avganger med mellom en halvtime og en time, kunne informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn opplyse til TV 2 Nettavisen torsdags morgen.

Halv tolv var fortsatt enkelte avganger og ankomster forsinket. Enkelte passasjerer ved Gardermoen har mottatt beskjed om at luftkontrollen på Røyken har problemer med den store trafikkmengden som har samlet seg opp.

- Vi skal få ny beskjed om hva som skjer om to timer, sa en passasjer til TV 2 Nettavisen.

Luftkontrollen ved røyking slet nok en gang med bemanningen, men skulle være tilbake til normal drift fra halv tre i ettermiddag.

Flytrafikken i store deler av Europa ble også rammet av forsinkelser pågrunn av dårlig vær. Flyplassen i Amsterdam har vært stengt, og flyplassene i Paris og København fikk store problemer med å få avviklet trafikken.

Sjekk selv om flyet ditt er i rute her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.