Gå til sidens hovedinnhold

Tandberg leverte som ventet

Videokonferanseselskapet Tandberg leverte et resultat som ventet i tredje kvartal, men tallene tyder på prispress i markedet. Aksjen steg kraftig før meldingen kom

Tandberg fikk et resultat før skatt på 19,3 millioner dollar i tredje kvartal, mot 18,7 millioner samme kvartal i fjor. På forhånd ventet aksjeanalytikerne i snitt et resultat på 20,2 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Driftsinntektene økte fra 55,6 millioner dollar til 76,5. Her ventet analytikerne i snitt 76,4 millioner. Driftsresultatet økte fra 12,5 til 20,0 millioner dollar, mens det i snitt var ventet 19,3 millioner.

Alt i alt var altså tallene omtrent som ventet.

Tandberg har vært en yndling blant aksjeanalytikerne, men har hengt etter oppgangen i år. Onsdag steg aksjen imidlertid hele 7 prosent til 61 kroner, før tallene kom etter børsens stengetid.

Tandberg lager videokonferansesystemer, med fokus på den høyere, mer avanserte delen av markedet. I tredje kvartal økte antallet solgte systemer med 7 prosent til 7.040 enheter. Det er klart flere enn markedet hadde ventet, men siden omsetningen ikke er vesentlig høyere enn ventet, tyder det også på at prispresset har vært hardere enn ventet.

Selskapet har arbeidet med å vri omsetning bort fra selve videokonferanse-enhetene til komplette løsninger som omfatter avansert infrastruktur, dette for å komme i forkjøpet av et ventet prispress i markedet.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar