*Nettavisen* Økonomi.

Tandberg tynget børsen

Tandberg-aksjen raste på Oslo Børs etter resultatfremleggingen. Aksjen endte ned hele 5,6 prosent onsdag, og bidro til at børsen endte i rødt.

14.07.04 16:15

Tandberg la tirsdag ettermiddag fram et rekordresultat, men det var langt fra godt nok i analytikernes bøker.

Det var nemlig ventet mer fra selskapet, og aksjen får juling på børsen onsdag. En drøy halvtime etter åpning var kursen ned 4,6 prosent. Det gikk så bare verre og verre ut over dagen. Til slutt endte Tandberg ned 5,3 prosent.

Tandberg fikk et resultat før skatt på 17,9 millioner dollar i andre kvartal 2004. Tilsvarende periode i fjor fikk selskapet et resultat på 11,9 millioner dollar. Analytikerne hadde i snitt ventet inn et resultat på 18,7 millioner dollar.

Den dårlige stemningen rundt Tandberg var med på å trekke Oslo Børs i rødt onsdag. Hovedindeksen endte ned 0,53 prosent til 200,82 poeng.

Tandberg var imidlertid ikke alene om å falle onsdag. Tungvektere som Norsk Hydro, Frontline og Telenor er med på lasset.

Frontline fortsetter nedturen fra i går, da aksjen falt med over 6 prosent etter gevinstsikring og rykter om at tankkongen John Fredriksen hadde forsøkt å selge ut 20 prosent av sin aksjebeholdning i selskapet. Onsdag endte kursen ned 3,2 prosent.

Imarkedet skriver onsdag at de har fått bekreftet ryktene om Fredriksens ønske om nedsalg i Frontline.

Hydro og Telenor falt også på børsen med henholdsvis 1,3 og 1,7 prosent. Også Opticom og Fast-aksjen falt også på børsen.

Tomra trekker motsatt vei. Aksjen endte opp 1,5 prosent i forkant av resultatfremleggelsen som skjer etter børsslutt onsdag. Også Orkla og Yara trekker opp onsdag.

Stolt Offshore har også lagt fram resultat for andre kvartal, og kunne i motsetning til Tandberg innfri forventningene og vel så det. Stolt leverte et nettotap på 12,4 millioner dollar for andre kvartal, men det var likevel en bedring fra tapet i første kvartal på 18,5 millioner dollar. Aksjen steg med 3,8 prosent onsdag.

DnB NOR startet dagen i rødt, men endte til slutt med en oppgang på 0,5 prosent.

Følg utviklingen på børsen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.