Representantenes hus skulle mandag kveld avgi stemmer om hvorvidt de ville vedta den omfattende redningspakken på 700 milliarder dollar.

228 lovgivere stemte mot å vedta pakken, mens 205 stemte i favør for å vedta redningspakken.

Skuffet
- Jeg er skuffet over resultatet, men jeg forsikrer våre borgere og verdensborgerne at dette ikke er slutten på arbeidet med å utarbeide et lovforslag, sier Bush på en pressekonferanse i ettermiddag.

Se pressekonferansen her:

265464

- Det er en kritisk periode for vår økonomi, og det er viktig at lovgivningen adresserer problemene, sier Bush.

- Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for kongressen, og mange misliker at vi har kommet til dette punktet. Men konsekvensene vil forverres for hver dag om vi ikke gjør noe. Fortsetter vi slik, vil de økonomiske problemene bli smertefulle og langvarige, sier Bush.

Tap på én billion dollar
Mandag spredte panikken seg som ild i tørt gress på Wall Street da Representantenes hus avviste den foreslåtte redningspakken på 700 milliarder dollar, og sendte indeksene ned på historisk lave nivåer. Dow Jones endte ned 6,98 prosent, Nasdaq ned 9,14 prosent og S&P 500 ned 8,79 prosent.

Bush sier han har forståelse for at amerikanske skattebetalere er bekymret over hvor mye krisepakken vil koste dem.

- Men sett dette i perspektiv: Fallet på børsen i går representerte mer enn én billion dollar i tap, sier Bush.

Det tilsvarer om lag 5800 milliarder norske kroner.

- I tillegg ville prislappen for de amerikanske borgerne blitt lavere, siden vil ville ha brukt de 700 milliarder dollarene på å investere i problemfylte verdipapirer. Disse vil bli solgt igjen, og verdien er forventet å stige, sier Bush.

USAs finansminister Henry Paulson sa mandag kveld at det er kritisk behov for en ny kriseløsning så raskt som overhodet mulig.