Telenor åpner mobilnett i Pakistan

Pakistans president, general Pervez Musharraf, åpnet i dag Telenors nye pakistanske mobilnett. Den første han ringte var Kjell Magne Bondevik.

Telenor Pakistan åpnet tirsdag sitt GSM mobilnett i Pakistan for kommersielt bruk.

Hallo?
Den offisielle åpningen ble foretatt av Pakistans president, general Pervez Musharraf, som ble den første til å ta nettet i bruk ved å ringe Norges statsminister Kjell Magne Bondevik. Telenor fikk lisens til å bygge og drive mobilnett i Pakistan i april 2004.

Dette er første gang Telenor helt på egen hånd åpner en mobiloperasjon utenfor Norge.

- Vi er godt fornøyd med å komme i gang så raskt, og planlegger å fortsette i samme tempo slik at vi holder våre løfter om å dekke 70 prosent av befolkningen om vel tre år, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

6 prosent har mobil
Mobilpenetrasjonen i Pakistan er lav, men med den positive økonomiske utviklingen landet er inne i, forventer Baksaas sterk vekst i det pakistanske mobilmarkedet de neste årene.

På åpningstidspunktet dekker Telenor Pakistans mobilnett nærmere 20 millioner innbyggere i Rawalpindi, Islamabad og Karachi. Innen utgangen av mars skal nettet dekke 32 millioner innbyggere. Pakistan har i dag 150 millioner innbyggere og en mobiltetthet på nærmere seks prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.