*Nettavisen* Økonomi.

Telenor frykter flere angrep

To av Telenors franchisekontorer og en mast er angrepet i Pakistan. Det ene kontoret er brent ned.

13.02.06 12:07

To av Telenors distributører er angrepet i Pakistan. Det ene kontoret i Attock ble brent ned.

- Det stemmer at det har vært litt uroligheter her ned. Ingen Telenor-kontor er angrepet, men to av våre distributører har blitt utsatt for angrep, sier administrerende direktør Tore Johnsen i Telenor Pakistan til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Telenor-kursen her

- Vi kan ikke se bort i fra flere angrep
- Frykter dere ytterligere angrep?

- Vi kan ikke se bort i fra det. Det er mange demonstrasjoner her ned, men de fleste går rolig for seg. Vi har selvfølgelig iverksatt ekstra sikkerhetstiltak uten at jeg vil kommentere hva, sier Johnsen.

- Så dere har en god dialog med myndighetene?

- Vi har en kontinuerlig dialog med myndighetene, både med presidenten og statsministeren. Det viktig å få frem at demonstrasjonene gjelder vesten generelt, og ikke bare Telenor, sier Johnsen.

Tidlig mandag meldte den pakistanske internettavisen www.paktribune.com om angrep på Telenor-butikker som følge av Muhammed-karikaturene i byen Attock.

Attock og Okara
Etter en større demonstrasjon i byen Attock gikk noen av demonstrantene amok da de så Telenor-skiltet på utsiden av butikken.

- Et av våre franchisekontor ble satt i brann i byen Attock. Ingen Telenor-ansatte var tilstede, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Også i byen Okara har en distributør fått gjennomgå.

- Også her gikk noen demonstranter litt hardt til verks. De knuste noen vinduer og ødela noen Telenor-skilt, fortsetter Johnsen.

Basestasjon angrepet
I samme by, Okara, er en basestasjon angrepet.

- En mast med mye elektronisk utstyr er angrepet. En del utstyr er ødelagt, men det får ingen konsekvenser for noen av våre kunder, da stasjonen ennå ikke er åpnet for trafikk, sier Johnsen.

Telenor ble tildelt en mobillisens i Pakistan i april 2004 og startet opp 15. mars 2005.

- Vi har holdt på i 11 måneder nå og har allerede to millioner kunder, sier Johnsen.

800 millioner dollar investert
Telenor dekker foreløpig i overkant av 40 prosent av den pakistanske befolkning. Det er under fem prosent mindre enn den største aktøren i markedet, Mobilink.

- Vi kommer aldri til å nå ut til alle. Rundt totredjedeler av befolkningen bor på landsbygda, sier Johnson.

Så langt har Telenor invester nærmere 800 millioner dollar i Pakistan. Lisensen kostet 291 millioner dollar, og 500 millioner dollar er investert i utstyr. Selskapet har nesten 1.000 ansatte, hvor 15 er Telenor-folk fra Skandinavia. 11 er nordmenn.

Det vil fortsatt ta litt tid før Telenor går i balanse i Pakistan.

- Vi er meget fornøyd så langt. Pakistan ser ut til at dette blir en bra investering for Telenor, avslutter Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.