Gå til sidens hovedinnhold

Telenor kan bli pålagt å selge Tiscali

Konkurransetilsynet vurderer å pålegge Telenor å selge aksjene selskapet har kjøpt i Tiscali. Frykt for svekket konkurranse innen bredbånd og oppringt internett er årsaken.

Det var i august at Telenor bestemte seg for å kjøpe hele Tiscalis norske virksomhet.

Konkurransetilsynet
- Oppkjøpet fører til svekket konkurranse i fire ulike markeder, der konkurransen allerede er vesentlig begrenset, heter det i en melding fra konkurransetilsynet.

Tre av markedene gjelder salg til sluttbrukere. Det dreier seg om bredbånd til private, bredbånd til bedrifter og oppringt Internett.

I tillegg kommer salg av bredbåndstjenester i grossistmarkedet. Telenor har en høy markedsandel i alle disse markedene, og Konkurransetilsynet mener derfor at konkurransen allerede er vesentlig begrenset.

Konkurransen vil bli ytterligere begrenset gjennom Telenors Telecom Solutions oppkjøp av Tiscali.

Hindrer sammenslåing
Tilsynet mener oppkjøpet også reduserer muligheten for at de mindre aktørene i markedet kan slå seg sammen i konkurransedyktige enheter, og varsler at de også vil vurdere nøye eventuelle nye oppkjøp som foretas av Telenor.

Telenor har frist til 20. januar med å gi merknader til Konkurransetilsynets vurdering, og et vedtak kommer til å fattes senest 10. februar.

Kommentarer til denne saken