*Nettavisen* Økonomi.

Telenor løftet børsen

Investorer som sa ja takk til Telenor-aksjer fra staten tidligere i sommer, har allerede sikret seg en pen gevinst. Aksjekursen har ikke vært høyere på 15 måneder.

18.08.03 03:54

Telenor ledet an i børsoppgangen torsdag. Godt hjulpet av positive telekom-nyheter fra det store utland, endte Telenor på 32,90 kroner torsdag.

Så høy har ikke kursen vært siden mai 2002, og børsverdien til landets ledende teleselskap er nå oppe i nesten 60 milliarder kroner.

Pen gevinst

Tidligere i sommer fikk både proffer og amatører tilbud om å kjøpe Telenor-aksjer fra den norske staten. Prisen ble fastsatt til 29,50 kroner stykket. Det var noe lavere enn det staten hadde håpet på, og flere meglerhus anbefalte sine kunder å kjøpe.

Det gjorde de lurt i. Investorene som takket ja har allerede sikret seg en pen gevinst på 3,40 kroner per aksje. Kjøpte du aksjer for cirka 10.000 kroner, har du allerede sikret deg en gevinst på over 1.100 kroner.

Sterke tall fra giganten Deutsche Telecom er en av grunnene til at Telenor stiger torsdag. Det gjeldtyngede selskapet greide å skrape sammen et overskudd på 256 millioner euro, nesten dobbelt så mye som ventet.

Tungvekteren Norsk Hydro hevder seg også godt på børsen torsdag, og stiger til ny årsrekord på 384 kroner. Også Orkla ligger har hatt en god børsdag, og endte på 139,50 etter en oppgang på 0,72 prosent.

Faller tilbake

I teknologisektoren velger mange investorer å ta gevinst i Tandberg etter den kraftige oppturen de siste dagene. Kursen noteres til 49,80 kroner, som er 2,35 prosent lavere enn sluttnoteringen torsdag.

It-kollega Ementor henter seg inn igjen etter to dager med nedgang, og stiger 6,45 prosent.

Hovedindeksen endte på 149,08 poeng, opp 0,20 prosent siden børsslutt onsdag Så høy har ikke hovedindeksen vært siden juli i fjor.

Det er 50 selskaper som gikk ned, og 53 som gikk opp. Det ble handlet for nesten 2,350 milliarder kroner på Oslo børs torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.