Gå til sidens hovedinnhold

Telenor med mulig kjempeavtale i India

Får 80 millioner nye kunder over natta, ifølge Bloomberg.

Telenor skal være i samtaler med det indiske selskapet Tata Teleservices om en sammenslåing av virksomhetene i India. Det skriver Finansavisen onsdag ifølge NTB.

Et slikt selskap kan bli Indias fjerde største teleoperatør. Ifølge Finansavisen skal tre ikke navngitte kilder med kjennskap til saken ha bekreftet opplysningene overfor tidsskriftet Bloomberg Businessweek.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

En kombinasjon av Telenor og Tata vil bli Indias fjerde største teleoperatør målt etter antall kunder. Til sammen vil de to teleoperatørene få rundt 112 millioner kunder hvis de slår seg sammen.

Japan's NTT DoCoMo, som eier 26 prosent av aksjene i Tata Teleservices, vil trolig beholde en andel etter en sammenslåing, sier en anonym kilde til The Times of India onsdag.

- Telenor kommenterer aldri rykter eller spekulasjoner, er det eneste pressetalsmann Glenn Mandelid i Telenor Asia vil si til Bloomberg.

Overfor Nettavisen NA24 opplyser Mandelid, som onsdag befinner seg i India, at Telenor i øyeblikket har 42 millioner mobilkunder i landet som en gang var Storbritannias kronkoloni.

- Dette tallet vil reduseres til 32 millioner når vi har implementert endringene som følge av auksjonen vi deltok i og der vi fikk lisenser i seks ulike regioner, sier han.

Han poengterer at det alltid er spekulasjoner omkring Telenor.

- I likhet med min kommentar til Bloomberg, kan jeg selvfølgelig heller ikke kommentere disse ryktene overfor Nettavisen NA24, sier Mandelid.

Dersom Bloomberg får rett i sine spådommer vil en sammenslåing vil være avhengig av grønt lys fra indiske konkurransemyndigheter, som for tiden jobber med et nytt regelverk på dette området.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday