*Nettavisen* Økonomi.

Telenor med nett-telefon

Stadig flere ringer billig med bredbånd. I morgen lanserer Telenor sitt tilbud. Slik sparer du tusenlapper.

29.03.05 12:08

Her kan du lese alt du må vite om bredbåndstelefoni

Onsdag lanserer Telenor bredbåndstelefoni, en god stund etter at aktører som Telio og IP24 har entret det norske markedet.

- Markedet er rede
Med bredbåndstelefoni kan du ringe billig via internett, og tilbudet har raskt blitt populært i Norge. Det har gått på bekostning av Telenors inntekter på fasttelefoni, og nå vil altså telegiganten også ha en del av kaka.

- Vi har lovet at vi skal lansere bredbåndstelefoni i mars, så nå er vi klare. Vi ser at markedet nå er rede. Vi har over 300.000 adsl-kunder, så bredbånd har tatt av. Nå ser vi at bredbåndstelefoni er interessant for folk, og vi kan ikke sitte å se på at konkurrentene er alene om dette tilbudet. Vi skal være en totalleverandør, sier informasjonssjef for privatmarkedet, Atle Lessum, til TV 2 Nettavisen.

Det er vanskelig å si hvor mange som har bredbåndstelefoni i dag, ikke minst på grunn av de mange som bruker pc-baserte løsninger som Skype.

- Derom strides de lærde og de mindre lærde. Vi regner med at mellom 40-60.000 har bestilt bredbånd i dag, det innebærer ikke Skype-brukere. Men det er andre som tror på både høyere og lavere tall, sier Lessum.

Hva kommer bredbåndstilbudet til å bety for Telenors fasttelefon-business?

- Vi ser en migrasjon fra fasttelefon, men det er først og fremts til mobiltelefoni. For bunnlinjen til Telenor tror jeg uansett ikke dette skal bety så veldig mye, sier Lessum.

Han vil imidlertid ikke røpe prisene på Telenors bredbåndstelefonsatsning før morgendagens pressekonferanse. TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.